Këshilla të përgjithshme për mënyrën e të ushqyerit dhe mbajtjen e dietave

Këshilla të përgjithshme për mënyrën e të ushqyerit dhe mbajtjen e dietave

Objektivat për Humbje të Peshës dhe Menaxhim të saj 1,2

Më poshtë janë objektivat e përgjithshme për humbje të peshës dhe menaxhimit të saj:

  • Ulni peshën trupore
  • Mbani një peshë sa më të ulët të trupit për një periudhë afatgjatë
  • Parandaloni shtimin e mëtejshëm të peshës (një objektiv minimal)

Më poshtë janë disa këshilla të përgjithshme për mënyrën e të ushqyerit dhe mbajtjen e dietave 2

  • Zvogëloni sasinë e energjisë së marrë nga ushqimet dhe pijet
  • Zvogëloni madhësinë e racioneve të ushqimit
  • Shmangni vaktet e vogla ndërmjet atyre kryesore
  • Mos shmangni mëngjesin por shmangni ngrënien gjatë natës
  • Menaxhoni dhe reduktoni episodet e humbjes së kontrollit ndaj ushqimit ose të ngrënit për qejf (të tepruar).

Referenca